Ljepota.hr - sve o ljepoti i zdravlju na jednom mjestu Najbolja preporuka!
Ljepota je u očima promatrača ... ~ Mohandas K. Gandhi

 
» Objavljeno: | | Tagovi: pramenovi, bojanje kose, Frizerske usluge i njega kose | pogledano: 16302 put(a)

Najnovije tehnike bojenja kose - bye bye pramenovi na kapu!

Najnovije tehnike bojanja kose omogućuju jednostavnu, brzu i uspješnu promjenu boje kose bez neželjenih posljedica, a njihova najveća prednost je jedinstven izgled svake žene.

Tehnike farbanja

Tehnike farbanja

'Najnovije tehnike bojanja kose omogućuju jednostavnu, brzu i uspješnu promjenu boje kose bez neželjenih posljedica, a njihova najveća prednost je jedinstven izgled svake žene. To znači da više nećemo morati gledati vojsku žena s istim pramenovima', piše britanski Elle u ovomjesečnom izdanju posvećenom proljetnim trendovima. U suradnji s vrhunskim svjetskim frizerima i stilistima za kosu, popularni časopis donosi pregled deset najnovijih trendova u bojenju kose koje će klasične pramenove na kapu i foliju poslati u povijest.

1. Bojanje ispreplitanjem

Ovu tehniku razvio je poznati dvojac Tony&Guy, a riječ je o bojanju kose tako da se ona najprije podijeli u pletenice čiji se površinski dio potom boji u željenu nijansu, uvijek svjetliju od prirodne boje kose. Na taj način postiže se prirodan izgled suncem posvjetljene kose. No, ova tehnika namijenjena isključivo valovitoj kosi jer na ravnoj neće imati takav efekt.

Najnovija 'it' djevojka, Alexa Chung, kosu boja tehnikom ispreplitanja

Najnovija 'it' djevojka, Alexa Chung, kosu boja tehnikom ispreplitanja

2. Balayage

Naziv tehnike dolazi od francuskog 'balay' što znači 'zamahnuti'. Riječ je o nanošenju boje kistom u slobodnom stilu,  čime se postiže manja vidljivost izrasta, ali i prirodniji izgled. Također, skraćuje se vrijeme provedeno kod frizera. Ova tehnika osobito je zahvalna za valovitu, stepenasto ošišanu kosu duljine do ramena.

Ikona stila, Sarah Jessica Parker, pobornica je balayage tehnike

Ikona stila, Sarah Jessica Parker, pobornica je balayage tehnike

 

3. Pasteliziranje

Tehnika namijenjena plavušama, pogotovo platinastim. Kao što sama riječ kaže, pasteliziranje je bojanje kose u pastelne nijanse tako da prirodna boja tek isijava ispod nove nijanse. Osim lila, u trendu je pasteliziranje u bakrenu i ružičastu. S obzirom da efekt traje do šest tjedana, ukoliko vam se nova boja ne sviđa, brzo ćete se vratiti na staro.

Pasteliziranje pristaje otkačenim djevojkama poput Kelly Osbourne

Pasteliziranje pristaje otkačenim djevojkama poput Kelly Osbourne

4. Pametno bojanje

Tehniku je razvio suvlasnik poznatog britanskog frizerskog salona Lockonego, Jonathan Long, a trik je u brzom bojanju tako da već nakon sat i pol imate novu boju. Kosa se začešljavanjem podijeli u trokutove pa se potom boja gornji i donji dio vlasi dok sredina ostaje netaknuta. Ova tehnika omogućuje prirodan izgled 's plaže' no, ne funkcionira želite li drastičnu promjenu boje.

Pametnim bojanjem omogućuje se česta promjena boje kose

Pametnim bojanjem omogućuje se česta promjena boje kose

5. Bojanje po vrpcama

Riječ je o izumu Jo Hanford, poznate svjetske stilistice za kosu, koja je tehniku razvila kako bi zadovoljila želje hollywoodskih klijentica za prirodnim izgledom njihovih pramenova. Kosa se dijeli u vrpce široke dva cm, a potom se boja samo donji dio 'vrpce' i to nijansu svjetlijom bojom. Na taj način kreira se dojam živosti i višebojnosti.

'Očajna kućanica' prirodan izgled postiže tehnikom vrpce

Očajna kućanica' prirodan izgled postiže tehnikom vrpce

6. Lebdeći pramenovi

Tehnika je namijenjena ženama guste kose u kojoj se pramenovi često 'izgube'. Pramenovi koji se postižu ovom tehnikom gotovo su nevidljivi pri tjemenu, a njihov intenzitet raste prema vrhovima. Osim što će izrast biti manje vidljiv, lebdeći pramenovi omogućuju bojanje u bilo koju nijansu.

Lebdeći pramenovi namijenjeni su gustoj kosi

Lebdeći pramenovi namijenjeni su gustoj kosi

7. Bojanje limunom

Iako tehnika nije nova (koriste je plavuše diljem svijeta kako bi posvjetile kosu na prirodan način), usavršio ju je frizer Jose Molino. Tretman započinje pranjem kose šamponom od limuna kako bi se posvijetlila cijela kosa, a potom se limunovim sokom prelazi preko pojedinačnih pramenova. Osim što je riječ o potpuno sigurnom bojenju kose, ova tehnika idealna je za masnu kosu jer limun regulira lučenje sebuma i tako sprječava pretjerano mašćenje kose.

Posvjetljivanjem limunom izbjegavate kemikalije

Posvjetljivanjem limunom izbjegavate kemikalije

8. Bojanje maramicama

Za razliku od folije, bojanje pramenova koji se potom oblažu maramicom omogućuje oksidaciju pa je boja prirodnijeg izgleda, kaže Herman Ho, izumitelj ove tehnike.

Želite li potpuno prirodan izgled vaših pramenova, za vas je tehnika bojenja maramicamam

Želite li potpuno prirodan izgled vaših pramenova, za vas je tehnika bojenja maramicama

9. Tehnika pješčanog sata

Riječ je o bojanju jednog dijela kose dok je ostatak u kontrastnoj nijansi. Najčešće se boja prednji dio glave no, nije uvjet. Ova tehnika namijenjena je kratkoj kosi i efektnim frizurama te hrabrim nijansama poput ljubičaste, plave ili neke druge, žive boje.

Tehnika pješčanog sata - trik je u kontrastu boja

Tehnika pješčanog sata - trik je u kontrastu boja

10. Halo

Cilj ove tehnike je da se naglasi sama frizura, osobito pramenovi oko lica. Boja se isključivo prednji dio kose uz lice i to jače na vrhovima, a slabije uz korijen. Halo je namijenjen ženama s kosom srednje duljine te onima s duljim pramenovima jer se boja može nanositi i s donje strane pramenova.

Tehnikom halo naglasak je na frizuri

Tehnikom halo naglasak je na frizuri

 


Dodaci


Komentirajte

unesite i objavite svoj članak