Ljepota.hr - sve o ljepoti i zdravlju na jednom mjestu Najbolja preporuka!
Ljepota je u očima promatrača ... ~ Mohandas K. Gandhi

 
» Objavljeno: | | Tagovi: bikini zona, Depilacija, depilacija bikini zone | pogledano: 842 put(a)

Savjeti stručnjaka za savršeno glatku bikini zonu

'Zbog njihove debljine i gustoće, depilacija voskom idealan je način za uklanjanje dlačica s bikini zone. Osim što o dlačicama nećete morati brinuti najmanje dva tjedna, one će rasti sve tanje', kaže Katherine Goldman, vlasnica salona za depilaciju Strip Bar Wax u San Franciscu.

Bikini zona je najosjeljivija zona za depilaciju

Bikini zona je najosjeljivija zona za depilaciju

No, za uspješnu depilaciju voskom nije dovoljno pronaći odličnog stručnjaka već se za nju trebate pobrinuti i sami. Naime, za trajne rezultate bez komplikacija u vidu neželjenog urastanja dlačica, osipa i infekcija, bitno je držati se slijedećih pravila:

Prepoznajte pravog stručnjaka

Prije no odlučite prepustiti se u stručne ruke, provjerite čijim rukama se prepuštate. Osim dobre preporuke prijateljica, odličnog stručnjaka odaje edukacija. Stoga slobodno upitajte odakle mu 'diploma' te koja sredstva koristi pri depilaciji. Naime, nestručno tretiranje neprovjerenim sredstvima može prouzročiti trajna oštećenja u vidu ožiljaka i opekotina, ali i infekcije te urastanje dlaka kojeg se teško osloboditi. Neka vas ne bude sram upitati sve što vas zanima.

Učinite to u pravo vrijeme

Kako biste smanjili bol tijekom depilacije, dogovorite tretman tjedan dana nakon mjesečnice. U to vrijeme, zahvaljujući hormonalnim promjenama, žensko tijelo je najotpornije na bol. Također, neka to bude ujutro jer žlijezde znojnice i lojnice još nisu 'budne' pa je i mogućnost infekcije manja.

Dobra priprema je pola uspjeha

Večer prije depilacije napravite piling područja koje ćete depilirati kako bi se oslobodili mrtvih stanica kože i olakšali depilaciju. Potom nanesite losion za tijelo kako bi omekšali dlačice. Ako niste sigurni koliko dlačica želite ukloniti odnosno, gdje želite da bude vaša bikini linija, obucite kupaći kostim i 'mjerite' po njemu.

Pred kozmetičarkom nema tajni

Kako biste smanjili mogućnost komplikacija, neposredno prije tretmana razgovarajte sa svojom kozmetičarkom. Naime, određeni lijekovi u kombinaciji sa depilacijom mogu izazvati alergijsku reakciju kože. Također, ako ste krenuli na svoju prvu depilaciju voskom, uzmite laganu tabletu protiv bolova (savjetujte se sa vašim ljekarnikom ili doktorom).

Odjenite se udobno

Zaboravite na seksi tange, uske gaćice ili debele bokserice. Odaberite donje rublje koje neće iritirati kožu nakon depilacije. Najbolje je odjenuti udobne pamučne gaćice s malo elastina. Također, izbjegavajte usku odjeću koja će pritiskati tek depilirano područje.

Nakon depilacije, oprez

Ukoliko se unutar 24 sata na depiliranom području pojavi jako crvenilo nalik opekotinama, plikovi ili crvene pruge, posjetite liječnika. No, lagano crvenilo, peckanje ili mrljice normalna su pojava nakon depilacije. Ublažit će ih kreme protv infekcije poput Neosporina ili Bacitracina koje možete kupiti u ljekarni. (Naravno, konzultirajte se sa liječnikom ili ljekarnikom prije kupnje ili korištenja proizvoda).

Kada na slijedeću depilaciju?

Ovisno o tipu kože i dlačica, rezultati depilacije voskom mogu trajati između dva i četiri tjedna. U to vrijeme suzdržite se od brijanja dlačica i nemojte ih čupkati pincetom. Naime, dlačica, bez obzira kako se čini, sama nađe svoj put van i to najčešće bez ožiljaka koje možete napraviti nestručnim čupanjem pincetom  ili nečim sličnim. Suzdržite se i od pilinga dok dlačice potpuno ne  izrastu, a za uspješnu depilaciju trebaju biti duge najmanje 7 mm.


Dodaci


Komentirajte

unesite i objavite svoj članak